informatie pagina

   

't Mirnser Klif
- uniek stukje Gaasterland -


Paviljoen 't Mirnser Klif ligt op een unieke plek: Op het Klif bij Mirns pal aan het IJsselmeer en tegenover het Rijsterbos. Deze unieke locatie maakt ons Paviloen tot een pleisterplaats voor recreanten, zwemmers, kitesurfers, paarden en natuurliefhebbers.

Recreanten
Een ideale lokatie om een wandeling te maken, door de Leantsjes (laantjes) naar het oude Rijsterbos. Fietsers kunnen genieten van vele fietspaden en routes die door het glooiende en heuvelachtige landschap van Gaasterland gaan. Het Mirnser Klif ligt op de Haven-, Súderzee- en Elfstedenroute.


Zwemmers
Zandkastelen bouwen op het strand, potje voetballen of vliegeren op de grote speelweide of toch heerlijk zwemmen in het IJsselmeer. Een fijne plek om de hele dag heerlijk te vertoeven voor het hele gezin.


Kitesurfers
Het ondiepe water van het Mirnser Klif is een geweldige spot om te kiten. Vooral met oost-, zuid- en westenwind is het een zeer geliefde lokatie voor de nederlandse en buitenlandse kiters. De kitezone word duidelijk aangegeven op een informatiebord en er zijn boeien geplaatst in het water door de Nederlandse Kite Vereniging. Voor de toeschouwers is de kitesport overweldigend, een grote variatie aan kleurrijke vliegers en springende kiters op het water.

Paarden
Op ons terrein bevindt zich een prachtige rust- c.q. aanbindplaats voor paarden en pony’s naast het parkeerterrein. Dit maakt het ‘t Mirnser Klif, de perfecte plaats om tijdens uw buitenrit even uit te rusten en te genieten van het landschap en uitzicht over het IJsselmeer onder het genot van een lekker kopje koffie met appelgebak of een lunch.

Natuurliefhebbers
Genietend van de natuur met uw verrekijker of fototoestel in de hand kunt u een prachtig gevarieerd en een uniek stuk landschap vastleggen. Weilanden, rietkragen, water, boomwallen, 't Mirnserheide en het oude Rijsterbos biedt een zeer geschikte leefomgeving voor een grote variatie aan dieren; witte en zwarte zwanen, vissende aalscholvers,nijlganzen, grote bonte specht, boomklevers, fazanten, reeën, dassen, en uilen. Zelfs de zeearend is hier al gespot.

Welke activiteit u ook maar wilt beoefenen of heerlijk wilt genieten van een hapje en een drankje op het terras, het is op deze bijzondere en unieke lokatie allemaal mogelijk!